Scuderia Toro Rosso | Wind Tunnel Separation Works | Overview

Client Scuderia Toro Rosso
Industry Sector Formula 1 Racing
Location Aerodynamic Wind Tunnel HQ
Project Type Bespoke Acoustic Separation Walls & Steel Acoustic Door Sets, 3No Working Areas, New Steel Mezzanine
Capacity Principal Design & Build Contractor & CDM Co-ordinator
Timescale 2-3 Weeks
Contract Value Under £140k
Downloads

Area 1 | Wind Tunnel Separation Wall Results
Area 2 | Wind Tunnel Separation Wall Results
STR-Acoustic Separation Wall Detail Drawings
STR-Acoustic Separation Wall Detail Drawings (2)

Background

After STR's acquisition of a wind tunnel facility to further their aerodynamic research and development, modifications were necessary in order to utilise significant areas around the wind tunnel more efficiently.

However, with the wind tunnel in operation, noise levels in surrounding areas were too high for any space to be used as a working environment.

Sound Solutions were asked to provide a turnkey solution that would create a workable environment in two areas, one at each end of the wind tunnel test area including section of mezzanine and partitioning below to provide much needed storage space above and space for working areas below.

What our client said...

" Sound Solutions have completed several successful projects for us over the last two years.

We have found them to be very responsive and their professional attitude, workmanship and final finish exceeds the quality we expect from our suppliers.

We will certainly be considering them on our future interior office and acoustic requirements. "

Phil Suckling
Scuderia Toro Rosso
Head of Purchasing/Facilities